22 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brandbrief over vliegroutes Lelystad

Geplaatst op: 4 oktober 2017

De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten hebben gezamenlijk een brandbrief aan staatssecretaris Dijksma gestuurd over de vliegroutes naar Lelystad. Daarin vragen zij aandacht voor de vlieghoogtes boven Overijssel en voor een snelle herindeling van het luchtruim.

De overheden schrijven dat ze blij zijn dat de staatssecretaris aandacht heeft voor de zorgen die leven. Zij dringen er op aan alles in het werk te stellen om kruisend vliegverkeer van en naar Lelystad te voorkomen, zodat er niet op 3000 voet gevlogen hoeft te worden langs Zwolle richting Hasselt en vervolgens door Mastenbroek naar Ens.

Daarnaast vragen ze om de herindeling van het luchtruim te versnellen. Dat zou betekenen dat de vliegtuigen richting Lelystad hoger kunnen vliegen. Ook willen ze duidelijkheid hoe het proces van de herindeling er uit gaat zien en hoe overheden en inwoners daarin betrokken worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore