4 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Unieke kans om in contact te komen met andere culturen’

Geplaatst op: 10 oktober 2017

Met verschillende voorstellingen sloten kinderen van basisschool De Toermalijn dinsdagavond de pilot ‘Inegratie – Acceptatie’ af. De banken in de sporthal waren gevuld met ouders en het podium was voor hun kinderen. Onder begeleiding van een speciale dramadocent waren de kinderen afgelopen half jaar bezig met het thema. 

Schooldirecteur Henk Kok kijkt met veel tevredenheid terug op de pilot die vanuit onder meer de gemeente en Vluchtelingenwerk tot stand kwam. “We zijn hier in maart mee begonnen en dit was voor ons een unieke kans om in contact te komen met andere culturen. Ik vond het heel interessant, er was drama, het was ook heel veelzijdig”, vertelt Kok op het podium waarna tal van kunsten werden vertoond met een boodschap in het kader van de pilot. Ook wethouder en mede-initiator van het project Arie Speksnijder sprak de kinderen en ouders toe.

Tijdens deze pilot stonden alle leerlingen bewust stil bij de komst van nieuwkomers in de klas en in ons land. Wat betekent de komst van nieuwkomers voor jou? En wat betekent het voor de nieuwkomers? Hoe kunnen wij samen werken aan een goede integratie? En hoe kunnen wij acceptatie en begrip voor elkaar (leren) opbrengen? Antwoorden op deze en andere vragen werden dinsdag gegeven in onder andere stop-motion-filmpjes en korte voorstellingen met zelfgemaakte poppen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour