26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tromgeroffel en vrolijke noten met ‘militair’ concert in de sporthal

Geplaatst op: 16 oktober 2017

De rechterhelft van de sporthal zat maandagochtend bomvol met ongeveer 300 schoolkinderen. Zij maakten een bijzonder concert mee van de Regimentsfanfare van de Garde Grenadiers en Jagers. Dit militaire korps was gekomen op uitnodiging van de Supportersvereniging Hasselts Fanfare.

“Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd”, zingt de zanger van de band samen met een vrolijke zaal zo op de maandagochtend. Wie met een militair korps alleen serieuze klanken verwacht komt bedrogen uit. De show staat vol met vrolijke liedjes van onder meer Kinderen voor Kinderen, die flink aanslaan bij de kinderen in de zaal.

“Het concert dat werd geopend door burgemeester Bilder maakt onderdeel uit van het programma ‘Geef Acht’ voor basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8. Dat programma was eigenlijk ten einde maar voor Hasselt werd nog eenmaal een uitzondering gemaakt.

Doel van dat alles is om de schoolkinderen een educatieve en leerzame ochtend bezorgen. De supportersvereniging hoopt dat de kinderen enthousiast worden gemaakt om óók zelf een instrument te gaan bespelen.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour