22 september 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geschiedenis Positief in beeld

Geplaatst op: 29 november 2017

Fotoclub Positief hield dinsdagavond een jubileumavond ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Henk Poelarends nam (oud-)leden mee door de geschiedenis aan de hand van, hoe kan het ook anders, foto’s. Die kwamen vooral uit de collectie van het enige lid dat vanaf de oprichting aan de club verbonden bleef: Hilbert Kroes.

“Een verenigingsavond toen was heel anders dan nu”, spiegelde Poelarends de hobbyisten voor. “Je zag toen heel veel dingen in de zaal die nu niet meer in gebruik zijn.” Een foto ontwikkelen kostte toen nog uren. Maar het meest opvallende verdwenen attribuut: de asbak. Die is inmiddels verdwenen uit het inventaris.

De brand, waardoor de club een aantal jaren stil kwam te liggen, kwam kort aan de orde. De foto’s, ooit opgespaard door Kroes onder de noemer ‘Focus op het brandpunt’, bleken verdwenen. “In die tijd had je ook nog een fotorolletje nodig”, diepte Poelarends op.

De tijden veranderden, en blijven veranderen. Positief blijkt met de tijd meegegaan: een website, een actieve Facebookpagina en, sinds kort, ook een WhatsApp-groep. Toch blijft er ook iets hetzelfde in de club: foto’s. Daar draait het om.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore