3 mei 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Reddingsbrigade dankt Hasselt voor Serious Rescue

Geplaatst op: 8 januari 2018

Van zondag 17 t/m dinsdag 19 december 2017 hebben driehonderd vrijwilligers van 28 reddingsbrigades uit heel Nederland zich ingezet voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue’. Met de actie ‘Serious Rescue’ haalden reddingsbrigades met een driedaagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van Serious Request; het herenigen van kinderen en ouders, die elkaar kwijt zijn geraakt in een conflictgebied of bij een natuurramp. Het eindbedrag mocht er wezen: maar liefst 17516,21 euro werd ingezameld.

Maandag 18 december ondervonden de lifeguards van Zwem- en reddingsbrigade Hasselt (ZRH) een ‘kippevelmomentje’. De Hasselter brigade heette haar collega’s, nabij De Kalkovens van harte welkom. “Wij bedanken Kalkovens Hasselt voor hun medewerking!”, schrijft de ZRH in een persbericht.

Verenigd onder de naam ‘Serious Rescue’ ging dit jaar voor de 8e keer drie dagen lang in een oranje lint van reddingsboten worden gevaren voor het goede doel van Serious Request van 3FM. Met 34 reddingsboten zal een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door Drenthe en Overijssel.

Serious Rescue 2017 start in Meppel om vervolgens via Giethoorn, Steenwijk, Kalenberg, Hasselt en Zwolle bij het Glazen Huis in Apeldoorn aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.

Gedurende de avond en de nacht hebben de ruim 300 vrijwilligers overnachten in Sporthal de Prinsenhof. ‘s Avonds werden de vrijwilligers verblijd met een stamppotbuffet. “Wij bedanken André Koudijs & Reinoud Binnendijk (KONTENTO.eu & De Herderin) voor dit heerlijke buffet”, schrijft de ZRH.

Dinsdagochtend om 08.30 uur heeft de gemeente Zwartewaterland het startschot gegeven worden voor de derde, tevens laatste dag van de actie, waarna de boten Hasselt weer uit zullen varen. Dinsdagmiddag 19 december omstreeks 15.00 uur waren de deelnemers aan ‘Serious Rescue’ in Apeldoorn aankomen. Het verzamelde bedrag werd daarna in de vorm van een cheque overhandigd bij het Glazen Huis. (www.reddingsbrigade-zrh.nl)

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour