29 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bonnen zijn niet het belangrijkste bij politieactie

Geplaatst op: 16 januari 2018

“Bovenverwachting: we zijn echt verrast door het enorme aantal reacties”, zegt wijkagent Bertri Post dinsdagavond in het stadhuis. Hij bespreekt daar met collega’s het verloop van een speciale actieavond in Genemuiden en Hasselt. Daarbij zijn enkele bonnen uitgeschreven, maar dat is volgens Post zeker niet het belangrijkste. “Het draait bij ons absoluut niet om het uitschrijven van bonnen, maar om het effect van een actie. Het is veel belangrijker dat mensen zien dat we ook echt optreden.”

Een motoragent die ook actief is deze avond in Hasselt, komt ook aan tafel zitten. Hij heeft zojuist wel twee bekeuringen uitgeschreven. “Een vrachtwagenchauffeur reed al te snel bij de eerste stoplichten op de Vaartweg en reed vervolgens door rood bij de tweede lichten. Puur omdat hij te snel ging. Dat erkende hij zelf ook. In dit soort gevallen moet je ook echt optreden”, zegt de agent, die ook bekeurend optrad tegen een wielrenner die niet stopte voor de lichten. “Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als hij wordt aangereden door bijvoorbeeld zo’n vrachtwagen…”

Post stond zelf op de parallelweg van de N331 richting Zwolle. Daar komen klachten binnen over automobilisten die het rijverbod negeren. “In een half uur passeerden drie auto’s, waarvan er een inderdaad niet mocht zijn. Verder was het vanavond behoorlijk rustig”, vertelt Post. Met collega’s bezocht hij ook enkele locaties waar groepen jongeren soms overlast veroorzaken. “Onder de brug en in het park was het echter rustig. Wel heb ik jongeren aangesproken die op het plein van de Willem Alexanderschool zaten. Ze wisten niet dat dit niet mocht”, vertelt Post.

Hij is blij met het grote aantal reacties op een oproep of Facebook. “In Hasselt en Genemuiden komen doorgaans vrij weinig meldingen binnen. Dat is jammer, omdat we daardoor soms informatie missen. Nu hebben we gehoord wat inwoners belangrijk vinden. Dat is precies wat we graag willen: we zijn er voor hen en willen dienstbaar zijn. Hopelijk zet deze ontwikkeling zich door en niet alleen op Facebook: wij zijn altijd bereikbaar.”

Ook de actie in Genemuiden verliep rustig. Daar werden vooral foutparkeerders aangesproken. Op de Tagweg zijn wel enkele bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die te snel reden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour