14 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Met een ladder het kerkdak op, dat kan niet meer

Geplaatst op: 24 januari 2018

“Je kunt niet zomaar meer het dak opklimmen.” Anton Blankvoort, lid van de locatieraad van de Rooms-Katholieke Sint Stephanuskerk, merkt op dat de tijden veranderd zijn. Op het hoogtepunt van de storm, vorige week donderdag, waaiden er enkele dakpannen van de kerk. Om die te vervangen, moet nogal wat werk verzet worden.

“Vroeger kon je daar nog met de ladder bij”, zegt hij. Ook dat kan niet meer. Zelfs een hoogwerker is niet toereikend voor het kerkdak, dat net naast de toren beschadigd is. ‘Huisleverancier’ aannemer Kijk in de Vegte gaat vrijdag nieuwe dakpannen plaatsen, maar heeft daar een heuse torenkraan voor nodig.

Dat is ook de reden dat de schade pas komende vrijdag hersteld wordt. “Bij de gemeente moet je dat vijf dagen vantevoren aanvragen”, legt Blankvoort uit. “En de verzekering moet ingelicht worden.”

Een voordeel: de pannen hoeven niet meer aangeschaft te worden. “Die hebben we nog liggen.” De vervanging heeft ook geen directe haast. “Het is niet levensbedreigend, en je kunt er binnen gewoon om doorgaan.” Niet dat dat gebeurd. Afgelopen zondag was er ‘toevallig’ een gezamenlijke viering met de Baak en de Ichthuskerk.

Ook de vlaggenmast van de Rooms-Katholieke kerk overleefde de storm niet. De dakpannen worden aanstaande vrijdag vervangen. Het Eiland is dan tussen 7:30 en ongeveer 12:30 uur afgesloten.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour