7 mei 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Tweede kans’ Om de Weede valt wel in de smaak

Geplaatst op: 25 januari 2018

Bewoners en de politiek zijn nu wel tevreden over de verdere plannen met Om de Weede. “Met deze tweede kans zwemmen we nu allemaal dezelfde kant op”, sprak bewoner Tamminga voor de gemeenteraad van donderdag. En ook de partijen zijn content met het nieuwe plan waarin wel plek is voor een stadsweide, maar niet voor een supermarkt.

“Een schoolvoorbeeld van hoe je moet omgaan met ontevreden burgers”, zei SGP’er Van den Berg bijvoorbeeld. Na de onvrede van bewoners over de plannen die vorig jaar zijn gepresenteerd, ging de gemeente in conclaaf met de bewoners. Dat leidt volgens de ChristenUnie tot een ‘veel beter en mooier plan’. Een plan dat nog mooier kan worden als de gemeente langs de Dedemsvaart kiest voor woningen met ‘allure’, vindt het CDA. “Ga maar eens kijken in Dedemsvaart. Daar staan karakteristieke gebouwen die bij de entree van Hasselt ook goed zouden passen”, aldus raadslid Selles.

De PvdA vraagt zich af of Zwartewaterland met het plan niet te ‘conservatief’. De partij wijst op de huidige situatie op de woningmarkt, net als Henk Buit. “Het plan is teruggegaan van twaalfhonderd naar zeshonderd woningen, maar het kan zomaar zijn dat we terug moeten naar twaalfhonderd”, aldus de nieuwe eenmansfractie. De VVD vindt het daarom jammer dat het college ervoor kiest om een streep door de supermarkt te zetten. Volgens het college zijn drie supermarkten in Hasselt echter teveel van het goede.

Veel vragen zijn er ook nog over de toekomstige verkeerssituatie. Volgens wethouder Knol loopt er nog een onderzoek naar onder meer het kruispunt Vaartweg/Ter Wee. Veel partijen zijn ook bang dat die weg straks onveilig is als er bouwverkeer overheen gaat. Volgens Knol is dat niet de bedoeling.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour