19 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Knarrenhof mogelijk aan Tijlswegje

Geplaatst op: 6 maart 2018

De beoogde locatie van de Knarrenhof aan het Tijlswegje

Er bestaat een goede kans dat er in de toekomst een Knarrenhof wordt gebouwd aan het Tijlswegje, op de oude gemeentewerf. Dit is het resultaat uit een eerste haalbaarheidsonderzoek dat is uitgevoerd. Een locatie in Om de Weede had vanuit de gemeente de eerste voorkeur. Maar een groep potentiële bewoners verbonden aan de Stichting Knarrenhof had een voorkeur voor realisatie aan het Tijlswegje.
In het haalbaarheidsonderzoek is aandacht besteed aan de locatie, de behoefte uit de markt, de beschikbaarheid, financiële haalbaarheid en de risico’s. Door de Stichting Knarrenhof werden geen belemmeringen gevonden voor de locatie met uitzicht op het Van Stolkspark.
De Stichting is van mening dat er genoeg grond beschikbaar is daar om zestien woningen te kunnen bouwen. Financieel liggen er nog een aantal vragen. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoeveel grond de Stichting Knarrenhof van de gemeente moet kopen, omdat de omvang van het plangebied nog niet is afgebakend. Deze afspraken worden in een volgende fase gemaakt.
De uitslag van het haalbaarheidsonderzoek leidt er nu toe dat de gemeente en Stichting Knarrenhof nu een intentieovereenkomst gaan opstellen, waar behalve intenties ook uitgangspunten en planning wordt vastgelegd. Ook worden omwonenden betrokken in de vervolgstappen en gesproken over de grondprijs.
Als die stappen zijn genomen komt een realisatieovereenkomst op tafel.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Knarrenhof mogelijk aan Tijlswegje”

Contour