5 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Collecte voor Amnesty

Geplaatst op: 7 maart 2018

Komende week is in Hasselt en Zwartsluis een collecte voor Amnesty. Het plaatselijke comité over waarom dat belangrijk is:  “Oppositieleider Bekele Gerba uit Ethiopië is op 13 februari 2018 vrijgelaten. Dat is goed nieuws. Hij was een gewetensgevangene, die  een straf van 3 jaar en 4 maanden kreeg opgelegd omdat hij kritiek uitte op de regering en demonstranten steunde. Kort geleden werd nog een spoedactie door Amnesty georganiseerd, omdat hij dringend medische zorg nodig heeft.

Dit is slechts één van de succesverhalen die duidelijk maken dat het werk van Amnesty zinvol is. Deze organisatie strijdt voor een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Daartoe doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen.

Om haar werk te bekostigen is het van belang dat er jaarlijks een landelijke collecte wordt gehouden. Die vindt de komende week voor de zestiende keer plaats. In de gemeente Zwartewaterland wordt gecollecteerd in Hasselt en Zwartsluis.

De plaatselijke werkgroepen hopen ook dit jaar weer op een goede opbrengst, maar zoeken hiervoor nog enkele collectanten. Wie 1 à 2 uur vrij wil maken  kan contact opnemen met Janny Nijmeijer , Zwartsluis (janny.nijmeijer@home.nl ; tel.038 3867744 of 0624169743) of Dick van Voorst, Hasselt (dick@voorstmail.nl ; tel.038 4772563).”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour