26 april 2024 Gebruikers online: 47
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gouden afvalgrijper voor Jan Haverkate

Geplaatst op: 17 maart 2018

De enthousiaste vrijwilligers die regelmatig zwerfvuil ruimen in de gemeente Zwartewaterland kwamen zaterdag tijdens de Samen Actief Dag bij elkaar in het gemeentehuis in Hasselt. Wethouder Arie Speksnijder bedankte iedereen: “Wij zijn erg blij met jullie inzet. Niet alleen met het opruimen van zwerfvuil, maar ook met de voorbeeldfunctie die jullie hebben voor anderen. Want schoon is de norm. En waar het schoon is blijft het schoon”.

Een aantal van de aanwezige vrijwilligers ruimt individueel zwerfvuil, anderen vinden het gezellig om dit samen te doen. Sommige buurten koppelen er een lekkere lunch aan vast. “Samen voor een schone buurt” en “vele handen maken licht werk”.

Er werd gesproken over het voorkomen van zwerfvuil door voorlichting, en door educatie voor het lager en voortgezet onderwijs. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA heeft daar op maat gemaakte programma’s voor. Bewustwording is daarin erg belangrijk. “Want een leeg flesje of blikje dat in de berm ligt, had gerecycled kunnen worden als het in de juiste afvalbak terecht was gekomen”, aldus Petra Streng van ROVA.

Wethouder Arie Speksnijder reikte de Gouden Grijper uit aan Jan Haverkate uit Hasselt, die de Oude Nadorst met enthousiaste buurtbewoners ieder jaar een keer vrij maakt van zwerfvuil en onkruid. Niet alleen Jan Haverkate werd in het zonnetje gezet. Alle vrijwilligers werden verrast met een uniek, door de medewerkers van In Balans in Hasselt, handgemaakt boodschappentasje dat gemaakt is van oude veiligheidshesjes.

De opschoonacties worden gefaciliteerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat de gemeente Zwartewaterland met 17 andere ROVA-gemeenten voert.

Wilt u ook meedoen of heeft u ideeën om zwerfvuil in de gemeente Zwartewaterland te voorkomen of te bestrijden? Wilt u een afvalgrijper ontvangen om in uw buurt zwerfvuil te ruimen? Dan kunt u dit via info@mooi-schoon.nl kenbaar maken. Men neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

 https://youtu.be/U-jQ2UI-Fu8

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour