29 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bekroonde film ‘I Daniel Blake’ in de bieb

Geplaatst op: 20 maart 2018

In de bibliotheek wordt dinsdagavond de film I Daniel Blake vertoond. De film won in Cannes de Gouden Palm in Cannes voor beste film. Aanvang is om 20.00 uur en de entree is 7,50 incl. koffie, een hapje en een drankje. SCAB-leden betalen 5 euro. 

Het verhaal draait om Daniel Blake, 59, die voornamelijk heeft gewerkt als meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Voor het eerst in zijn leven heeft hij hulp van de overheid nodig, omdat hij ziek is. Hij heeft een zwak hart, maar wil toch graag  werken. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen.

Hij komt in contact met alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië.

‘De kleine man’ heeft het maar zwaar in “I Daniel Blake”, de nieuwe film van de 80-jarige Britse regisseur Ken Loach, die hiervoor in 2016 zijn tweede Gouden Palm in ontvangst mocht nemen. Loach verpakt zijn sociaal-maatschappelijke kritiek in een ontroerend verhaal met ‘levensechte’ personages – met name de broodnodige menselijkheid van Daniel en Katie tegenover het onpersoonlijke ‘hulpverleningssysteem’ – die ervoor zorgen dat deze film je nog lang zal bijblijven.

Na afloop worden voor  2,50 euro p/st bijzondere films op DVD verkocht. De opbrengst is voor het goede doel – Join4Energy. Stichting Join4Energy heeft als doel geld op te halen door middel van het organiseren van activiteiten ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het uiteindelijk doel is het ontwikkelen van een medicijn.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour