19 mei 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dijkstra trots op koninklijke onderscheiding

Geplaatst op: 27 maart 2018

Astrid Dijkstra nam dinsdagavond met een koninklijke onderscheiding afscheid van de gemeenteraad. Ze maakte in een mooie en emotionele toespraak duidelijk wat haar politieke beweegredenen waren. “Als ik er aan heb bijgedragen dat één kind een verjaardag kon vieren of toch op sport kon, is alle tijd die in dit werk is gaan zitten waardevol geweest.”

Dijkstra vertelde over haar afkomst. ‘Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje’, was het parool in haar familie. Haar opa en oma waren arm, kregen nooit de mogelijkheid om door te leren, maar zetten zich desondanks in om ‘de wereld een beetje mooier en eerlijker’ te maken. “Als vriendinnen van mijn moeder een ijsje gingen eten, zei ze dat ze geen zin had. In werkelijkheid was er geen geld om een ijsje te kopen.”

Dijkstra heeft zich ingezet om te zorgen dat ‘elk kind bij de start al een kwartje is’. Ze mist vaak de aandacht voor ‘de mens’ in de politiek. “Bij het lijsttrekkersdebat ging het onlangs over stenen, wegen en groen, terwijl de mens voor mij veel belangrijker is. Ik hoop dat de nieuwe gemeenteraad zich daar vol op richt en zorgt dat Zwartewaterland de meest sociale gemeente van Nederland is, waar geen Voedselbank nodig is en waar we wachttijden in de jeugdzorg niet accepteren.”

Ze is trots op het lintje. “Een paar jaar geleden had ik die waarschijnlijk nog geweigerd, maar nu ben ik dankbaar. Ik deel hem met alle mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Als we allemaal één steen verleggen, kunnen we met elkaar veel bereiken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour