19 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Westerink zesde molenaar De Zwaluw

Geplaatst op: 22 april 2018

Peter Westerink is geslaagd voor zijn molenaarsexamen en versterkt daarmee het team van De Zwaluw. Het molenaarsteam in Hasselt komt daarmee op zes. Westerink deed examen bij de molen in Kampen.

Tijdens een stoomdag van het gemaal in Mastenbroek, waar Peter met zijn zoon Dennis de stoommachine bediende, kwam voorzitter Jan van der Stege van De Zwaluw ooit langs met de vraag of hij op een molen zou willen draaien. De beslissing voor een kennismakingsgesprek in korenmolen De Zwaluw was eigenlijk snel gemaakt. Hierbij was de insteek dat Peter niet voor en jaartje maar wel voor langere tijd dit avontuur wilde aangaan.

Een avontuur waarvan hij toen nog geen idee had waar hij aan zou beginnen. De opleiding tot molenaar is namelijk een pittige opleiding met veel theorie maar ook veel praktijk. In een jaar tijd heeft Peter op 53 molens gedraaid. Om examen te mogen doen moet je namelijk veel draaiuren maken, vergelijkbaar met de vlieguren van een piloot. Diverse molens werden bezocht van houtzaagmolen, oliemolen, poldermolen en nog meer. Er moet onder alle omstandigheden gedraaid kunnen worden, ook in het donker. Ervaring opdoen is belangrijk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour