29 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Energieprojecten worden concreet, maar in Hasselt nog niet

Geplaatst op: 27 april 2018

Burgerinitiatief Energiek Zwartewaterland organiseerde deze week een bijeenkomst voor inwoners die een actieve bijdrage willen leveren aan een energieneutraal Zwartewaterland. Met bijna 30 enthousiastelingen heeft zij concrete plannen gemaakt voor energieprojecten. Er starten binnenkort 3 Buurkrachtbuurten en er wordt gewerkt aan de oprichting van een coöperatie die ook collectieve zonnepanelenprojecten gaat realiseren. 

Energiek Zwartewaterland is een burgerinitiatief van en voor Zwartewaterlanders. Zij wil samen met inwoners, lokale organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal Zwartewaterland.  “Begin april hebben we een eerste bijeenkomst georganiseerd en met elkaar gekeken welke ideeën en wensen er in Zwartewaterland leven”, vertelt een van de initiatiefnemers John Bakker.

“Er bleek veel belangstelling te zijn voor een collectief zonnepanelenproject en voor energiebesparing thuis al dan niet samen met de buurt. Voor deze vervolgbijeenkomst hebben we mensen uitgenodigd die actief met dit onderwerp aan de slag willen gaan. Ik ben blij verrast door de goede opkomst en ook het resultaat aan het eind van de avond overtreft mijn verwachtingen. We gaan van start met 3 Buurkrachtbuurten in Zwartsluis, Genemuiden en Holten-Genne. Enkele buurtbewoners willen zich daarvoor inzetten en krijgen daarbij ondersteuning. Hasselt is nog niet rond, daar zoeken we nog een paar initiatiefnemers. Daarnaast gaat een werkgroep aan de slag met het opzetten van een coöperatie die ook collectieve zonnepanelenprojecten gaat realiseren”.

De komende weken gaan de werkgroepen de plannen verder uitwerken en voor de zomer laat Energiek Zwartewaterland weer van zich horen! Heb je ook interesse om een actieve bijdrage te leveren? Stuur dan een mail naar energiekzwartewaterland@gmail.com Hulp is altijd welkom.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour