22 september 2020 Gebruikers online: 58
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Juwelier Jeroen Luth sluit de deuren

Geplaatst op: 15 mei 2018

Opheffingsuitverkoop. Sinds dinsdagmorgen prijkt het op de ramen van juwelier Jeroen Luth. Een geschrokken klant loopt dinsdagmiddag de zaak binnen: “Jullie gaan toch niet weg?” Dat blijkt toch het geval: “We gaan in ieder geval weg van deze locatie”, zegt Jeroen.

Hij onderzoekt de mogelijkheden om door te gaan met een webshop, toch een fysieke winkel, of in een andere plaats. “We zijn nog wel bezig met het een en ander”, vertelt hij. “Er is toch sprake van terugloop in Hasselt, dus wij gaan een andere richting op. Ik denk dat dat ook moet, als je de zaak actueel wilt houden.”

12 jaar geleden, in 2006, nam hij de juwelierszaak in de Hoogstraat over. “Hiervoor zat er ook al heel lang een juwelier. Eerst in de Ridderstraat, en later hier.” Daaraan komt nu een einde. Wanneer de zaak definitief dichtgaat, is nog niet bekend.

Het hele winkelbestand is veranderd sinds 2006, blikt Luth terug. “Door middel van de komst van internet, maar ook de jeugd heeft een hele andere mentaliteit. Die gaan bijvoorbeeld sneller naar Zwolle om te winkelen. Het winkelgebeuren verandert, daar moet je op anticiperen of je moet wat anders gaan doen.”

Opnieuw vertrekt er nu een winkel uit de ooit florerende Hoogstraat. Ook de leegstand heeft een beetje bijgedragen aan het besluit van Luth. “Samen sta je toch sterker dan in je eentje.” Dat er nu ook aan zijn zaak mogelijk een einde komt, biedt volgens hem perspectief. “Je gaat je wel hechten aan je tokootje. Maar na 12 jaar wordt het ook allemaal wat meer routine. Nu is er ook ruimte voor een frisse start.”

De komende tijd is er een opheffingsuitverkoop met diverse kortingen bij de juwelier. Ook bestellingen krijgen een korting van 10 procent, zegt hij. “Als je je vakantiegeld leuk wilt besteden, ben je hier aan het goede adres.”

Helemaal gerustgesteld is de klant nog niet. “Maar schrijf maar dat de clièntele zeer tevreden is.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore