28 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Posthoorn Kwartet speelt in het Oude Stadhuis

Geplaatst op: 11 juni 2018

Het Posthoornkwartet met zang en sax van de Hasseltse Rianne Voorberg

In het Oude Stadhuis staat op zaterdag 30 juni van 16.00 -17.00 uur weer een concert op het programma. Ditmaal door de jeugdige jazzband het Posthoornkwartet. 

Het quattro bestaat uit de Hasseltse Rianne Voorberg (Sax/ Zang), Tom Veltien (Bas), Jim van de Klundert (Gitaar) en Tijmen Posthoorn (Drums/ Piano).

In januari 2016 is deze band ontstaan op het Deltion College in Zwolle. Na oorspronkelijk begonnen te zijn als stageband besloten zij verder te gaan met het spelen van jazzmuziek.  Ondertussen studeren zij allemaal aan verschillende conservatoria en maar maken nog steeds met veel plezier muziek samen. Ze hebben een groot repertoire bestaande uit sentimentele ballads, up-tempo swing en populaire standards.

In maart 2017 wonnen zij de tiende editie van het Jazz-i Award in Lelystad:

Uit het juryrapport: De formatie van het Posthoorn Kwartet speelde dichtbij elkaar. Er werd echt samengewerkt. Dit maakte hun optreden heel dynamisch. De zang werd afgewisseld met saxofoon. De communicatie tussen drummer en bassist bestempelde de jury als ‘zeer goed’.

Het beloofd dan ook een swingende middag te worden 30 juni; met muziek van o.a Ellington en Davis. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore