23 september 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

10erdisco zoekt hulp voor opnieuw inrichten pand

Geplaatst op: 5 juli 2018

Het plafond  van 10erdisco in Hasselt is gestript. “Nu zitten we met een kaal hok”, zegt Ezra van Laar die 10erdisco in het leven riep. Hij heeft een oproep gedaan om op Facebook om te zien of er draagkracht is om ‘zelf wat te regelen’. Inmiddels is er 325 euro binnen, en de nodige spullen. Ook hebben de eerste bedrijven al hulp aangeboden.

10erdisco begon iets meer dan een jaar geleden met een select groepje. “Om het beheersbaar te houden”, legt Van Laar uit. “Nu hebben we een heel leuk enthousiast groepje kinderen, waar we een mooi onderkomen voor hebben. Het gaat heel erg goed, we hebben gemiddeld zo’n 30 à 40 kinderen over de vloer.” Een keer per maand is er op vrijdag 10erdisco.

Vaker is lastig. “Het is allemaal vrijwilligerswerk. En iedere week is geen optie, dan wordt het een hangplek. Het moet een feestje blijven.” Het is ‘gewoon gezellig’, zegt hij. “We zijn erg blij met de locatie. Er is geen alcohol en er mag niet worden gerookt.”

Maar een disco is het niet meer. Vanwege de veiligheid is alles van het plafond gehaald en weer ‘veilig gemaakt’. “Dat is belangrijk, maar het is geen disco. We hebben een heel plan hoe we vrij eenvoudig de boel weer in de lucht kunnen zetten. De lampen maken we schoon, we brengen LED-verlichting aan. Maar het moet allemaal wel gebeuren.”

Boos op de gemeente is hij niet. “Die hebben al genoeg dingen waar ze voor in de buidel moeten tasten. Ik ben dankbaar dat zij ons een onderkomen hebben gegeven. Binnen de beperkte middelen die ze hebben, zijn ze ons toch tegemoet gekomen.”

Van Laar is nu op zoek naar mensen die willen helpen bij het opnieuw inrichten van de ruimte. Daarvoor kunnen ze hem benaderen via Facebook, of bellen/appen op 0650449504. Doneren kan ook via www.10erdisco.nl/doneren.

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore