23 september 2020 Gebruikers online: 48
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Popmuziek in de Ichthuskerk

Geplaatst op: 30 september 2018

Het volgende concert in de zaterdagmiddagserie van de Ichthuskerk is op 20 oktober om 16.00 uur. Het wordt verzorgd door Marjon Strijk sopraan en Henk Veldman orgel / piano. Ze brengen een ander soort programma dan we gewend zijn: Nederlandstalige popmuziek met een klassieke ondertoon. In Amersfoort zijn deze concerten zeer in de smaak gevallen.

Beiden genoten een klassieke opleiding. Marjon Strijk wordt veel gevraagd mee te werken aan verschillende koorconcerten. Haar repertoire is zeer uitgebreid: van klassiek tot hedendaags, dus ook popsongs. Ze treedt vaak solo op en is verbonden aan o.a. de Nederlandse Bachvereniging. Ook in het theater heeft ze haar voetsporen gezet met een optreden voor het Holland festival Oude Muziek in Utrecht. Sinds 2015 probeer ze samen met Henk Veldman , als het duo Just Fantasy, een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld. Eind 2015 werd hun eerste CD gepresenteerd.

Aan het Groninger conservatorium studeerde Henk Veldman orgel bij Wim van Beek. In Arnhem behaalde  hij het diploma Uitvoerend Musicus en Beiaardier. Bij de rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft hij als klokkendeskundige een aantal jaren advies uitgebracht. Hij won  prijzen op internationale beiaardconcoursen en een prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens een concours. Als organist is hij verbonden aan verschillende kerken in Amersfoort en aan de Hyppolytuskerk van Middelstum waar hij ook het Hemony klokkenspel bespeelt.

Hun programma is helemaal Nederpop met liedjes van o.a. Herman van Veen-Liefde van later, Trijntje Oosterhuis-Ken je mij, Claudia de Breij-Mag ik dan , Willeke Alberti- Telkens weer, Jenny Areans -Vluchten kan niet meer, Maggi Mac Neal- Terug naar de kust en nog veel meer… Tot slot een orgelsolo van een Nederlandse tophit.

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en vrij toegankelijk. Er is een collecte ter bestrijding van de kosten bij de uitgang.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore