26 april 2024 Gebruikers online: 89
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Handen op elkaar voor volgende fase Om de Weede

Geplaatst op: 5 oktober 2018

De gemeenteraad was donderdag enthousiast over het beeldkwaliteitsplan voor de volgende fase van Om de Weede. Die bestaat uit 62 woningen die onder de naam Weede Hoven op de markt wordt gezet. Veel partijen vroegen wel om een goede oplossing voor het gevaarlijke knooppunt Vaartweg/Ter Wee.

Nadat de woningbouw jarenlang in het slop zat, ook op Om de Weede, is de verkoop van huizen de afgelopen twee jaar explosief gestegen. Overal in Nederland is er een tekort aan huizen. Ook daarom is de verwachting dat de woningen in de Weede Hoven snel zijn verkocht.

De gemeente kiest in het plan nadrukkelijk voor kwaliteit. Wilma Veldman van de ChristenUnie en John Smits van de VVD riepen donderdag op om daaraan ook vast te houden als dat betekent dat kavels minder snel verkocht worden. Alfred Beens van de SGP vroeg zich af of het plan niet versneld kan worden, gezien de woningnood. Nu komen de kavels in het derde kwartaal van 2019 op de markt.

Martijn Riezebosch van het CDA was benieuwd naar het parkeerbeleid in de nieuwe wijk. Hij hoort nu regelmatig klachten over een tekort aan parkeerplaatsen in het eerste deel van Om de Weede. Volgens wethouder Knol is er straks meer dan genoeg ruimte. BGZ is enthousiast over de betrokkenheid van inwoners bij de planvorming. Zij konden in een vroeg stadium meedenken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour