26 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voeding centraal bij bibliotheek in november

Geplaatst op: 30 oktober 2018

Over voeding valt zoveel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief, er is een groot aanbod aan informatieve boeken over geschreven en de kookboeken horen tot de populairste genres. Een uitgelezen moment om voeding als hét thema van Nederland Leest te kiezen. In de vijf smaken die we tegenwoordig kennen. Al hebben we zoet, zuur, zout, bitter en umami dit keer vervangen door: koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. De hele maand november staat Bibliotheek Zwartewaterland in het teken van voeding.

Voeding is dit jaar het thema van Nederland leest. Praat erover in de Bibliotheek of geef via onze website jouw mening over verschillende stellingen die over voeding gaan. En lees het speciaal voor Nederland Leest geschreven geschenkboek ‘Je bent wat je leest’. Misschien brengt je dat op heel andere gedachten.

Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen: vijf culinaire kopstukken belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Zo vormt het boek een verfijnd menu met: fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Gedurende de maand november krijg je het geschenkboek, dat volledig in het teken van voeding staat, cadeau in je Bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

Tijdens Nederland leest is er in de Hasselter bibliotheek een interactieve avond op donderdag 22 november om 20.00 uur met Joyce Kuttschreutter, voedings- en leefstijlcoach van ‘Slimme eter/gewichtsconsulent’.

Hoe zorg je goed voor je lijf? Als je weet wat je lichaam nodig heeft, kun je goede keuzes maken. Goede voeding geeft jouw lijf alle bouwstoffen om je vitaal te voelen en te herstellen. Daarnaast maken bewegen en ontspannen de cirkel rond. Eet, beweeg en slaap je energiek. Je hoeft vermoeidheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens niet te accepteren. Neem het heft in eigen handen. Op een luchtige manier geeft Joyce tips/tricks over hoe je vitaler, energieker en aantrekkelijker kan worden, zijn en blijven. Deze tips zijn overal toe te passen ook tijdens de komende feestdagen.

Met verhalen en interactie deelt ze haar inzichten met je. Tijdens de pauze kun je genieten van een gezonde zelfgemaakte koek en als afsluiter krijg je een leuke goodiebag mee. Geen saai verhaal over voeding, maar een interactieve avond met een vleugje muziek, inclusief gezonde hapjes en drankjes.

Deelname kost € 7,50 (vrienden SCAB € 5). Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwartewaterland.nl of in je Bibliotheek.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour