18 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tweede plek voor Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt

Geplaatst op: 5 november 2018

Met de jaarlijkse vijfkamp voor de zwemmers in Zwolle heeft Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt de tweede plek veroverd.

Aan het toernooi namen ook zwemmers deel uit Staphorst, Zwolle, Raalte en Zwartsluis. De avond werd gestart met 25 of 50 meter vrije slag, waarbij er halverwege een hindernis in de baan lag. Dit onderdeel heeft relatie met het redden van een drenkeling waarbij je altijd boven en onderwater moet kijken waar je zwemt.

Als tweede onderdeel was het op de rug zwemmen met stokje, bal of pop. Dit onderdeel heeft relatie met het vervoeren van een drenkeling naar de kant. Daarnaast werd er tuigje gezwommen. In teamverband zwemt er iemand in een tuigje naar de overkant en word teruggetrokken, dit wordt vier maal herhaald. Zo oefen je om snel naar een drenkeling toe te zwemmen, de drenkeling in een vervoersgreep te pakken om dan te worden teruggetrokken naar de kant.

De jaarlijkse afsluiter van de wedstrijd was de verenigingsestafette. Elke brigade zwom met een meisje en jongen van elke leeftijdscategorie en gaat in estafettevorm de strijd aan met de andere brigades.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore