21 september 2020 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia ’28 komt uit de winterslaap

Geplaatst op: 17 januari 2019

(door Gerrit Slurink) De winterstop voor de competitiewedstrijden is voorbij en komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 12e wedstrijd op het programma. Olympia’28 gaat dan op bezoek in Hattem bij Hatto Heim. Normaliter is dit de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft maar de Hasselters hebben samen met ZAC nog steeds één wedstrijd minder gespeeld dan de rest in de 3e klasse C.

Op papier een interessante wedstrijd, want hoe is Olympia’28 uit de winterstop gekomen en kan men de aansluiting bij de achtervolgers op koploper ZAC een vervolg geven. Zaterdag kan men daarin een eerste aanzet geven door de punten uit Hattem mee te nemen ook mede gezien het programma van deze dag waarin drie onderlinge ontmoetingen op het programma staan uit de top zeven. Hatto Heim bezet momenteel de 5e plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van +1 (19-18). Het team van trainer Marcel van Walderveen wist 5 overwinningen te behalen, speelde 3x gelijk en liep 4x tegen een nederlaag op.

Olympia’28 staat na 5 overwinningen, 2x een gelijkspel en 4 nederlagen op een 6e plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van + 7 (25-18). Vorig seizoen verloor Olympia’28 in Hattem met 2-0. Door die nederlaag zag Olympia’28 toen de kans op de nacompetitie verdwijnen. Hatto Heim kwam op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Maarten Teuben. In de tweede helft dicteerde Olympia’28 het spel maar wist niet tot scoren te komen. De grootste kans daarop had Dieter Kroek die een strafschop echter niet wist te benutten. In de slotminuut scoorde Joep van Apeldoorn nog de 2-0.

Het team van Jarrisch Keizer, die zijn contract onlangs met een jaar verlengde, kan zaterdag revanche nemen op deze nederlaag en tevens Hatto Heim op de ranglijst passeren. In de voorbereiding op de herstart van de competitie oefende Hatto Heim thuis tegen HTC en verloor die wedstrijd met 2-3. Olympia’28 verloor de vriendschappelijke wedstrijd bij 4e klasser VHK met 3-2 in een wedstrijd waarin men na 18 minuten al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Dinsdagavond oefende men tegen zondag 3e klasser VENO en boekte men een 2-1 overwinning. Als wij van de statistieken uitgaan, dan is Olympia’28 zaterdag favoriet. Hatto Heim behaalde tot nu toe in de 6 thuiswedstrijden slechts 5 van de 18 punten en Olympia’28 in 6 uitwedstrijden 11 van 17 punten.

Of Olympia’28 die favorietenrol waar kan maken moet zaterdag blijken en zoals aangegeven kan men bij winst klimmen naar een vijfde positie. Keizer en zijn mannen weten dus waar het om draait komende zaterdag, aansluiting houden bij de kopgroep of afzakken naar de subtop en wat het de herstart in dit nieuwe jaar betreft: Een goed begin zal ook nu weer het halve werk zijn!!

Dus supporters, op naar het Hattem om Olympia’28 als 12e  man te steunen!!

De aftrap is om 15.00 uur op sportpark “Het Achterveen”, Konijnenbergerweg 2a, 8051CC Hattem

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore