28 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voedselbank heeft buik vol van vandalisme

Geplaatst op: 18 januari 2019

Foto's Gerrit Slurink

Zo onderhand worden de vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland het zat. In de maand december werd een gelaagde ruit in het gebouw aan de Burg. Malcorpslaan (de Trekschuit) tot tweemaal toe, op verschillende dagen, bekogeld met een stuk tegel die men van het plein haalde. Met wat plakmiddelen konden de vrijwilligers het toen voorlopig weer dichten tot er een nieuwe ruit kwam.

Deze werd vorige week geplaatst. Afgelopen woensdag kwam een vrijwilliger bij het gebouw en zag dat de nieuwe ruit opnieuw met een stuk tegel was bekogeld. Er zat een groot gat in het raam en de splinters lagen in het magazijn waar ook goederen zijn opgeslagen. Het is wel duidelijk dat het om vandalisme gaat, waarschijnlijk door jongeren die daar ’s avonds rondhangen, denken de betrokkenen. Het gevolg was dat men direct het vernielde raam dicht moest timmeren om te voorkomen dat het binnen nat zou worden door de regen en om te voorkomen dat er nog meer vernielingen plaats zullen vinden.

Buiten het onnodige werk brengt dit ook allemaal extra kosten met zich mee. En zo vaak als dat nu is gebeurt in korte tijd is wel heel erg, laten ze afwijzend weten richting het gedrag van de daders die de stenen gooien. Er is aangifte gedaan bij de politie.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Voedselbank heeft buik vol van vandalisme”

  1. Onnodige kosten en extra werk is heel vervelend. Maar jongeren die dit doen zijn méér dan vervelend, zij zijn zielig!

Nightstore