26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Verscentrum en pop-up stores in Teeuwland’

Geplaatst op: 23 januari 2019

Teeuwland als plek voor een verscentrum, pop-upstores en startende ondernemers. Die suggestie kreeg het CDA deze week aangereikt in Molen de Zwaluw, waar Hasselters zich met plannen en meningen konden melden. De indiener wees erop dat de Hoogstraat oorspronkelijk ook niet het winkelhart van Hasselt was. Dat waren de grachten. Het CDA is benieuwd naar reacties op het voorstel.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

18 reacties op “‘Verscentrum en pop-up stores in Teeuwland’”

  1. Ja Jan Stoeten…De Doeland, Admiraal en Texaco past heel goed bij industrie. Denk niet dat het lekker wonen is pal naast een tankstation. Admiraal kan naar de overkant. Texaco en Doeland zouden mee kunnen verhuizen naar een nieuw centrum kunnen.

    Even nog over de vrachtwagens. De Kareldoormanstraat is tegenwoordig zo ingericht dat er juist minder of geen vrachtverkeer doorheen moet, maar jullie willen dat juist opkrikken door daar een winkelcentrum te plaatsen. Hebben jullie ook wel eens gedacht dat er eventueel een lijndienst langs kan op de plek waar ik het over had?? Nee he..
    En wat dacht je uberhaubt van de bereikbaarheid?? Via de binnenstad word een probleem, dus al dat verkeer moet heen en terug via de Viandenstraat. Midden door woon en school gebied. Lekker veilig joh! Aan de rand van de stad is toch veel logischer.

    Er is trouwens ook meer behoefte aan winkels dan alleen een supermarkt en wat vers winkels hoor. En dat terrein waar jullie over praten is veel te klein omdat te herbergen plus fatsoendelijk parkeer gelegenheid.

    Soms vraag ik mij werkelijk af of jullie allemaal wel eens op langer termijn en over de groei van Hasselt na denken. Jullie generatie wil dat alles maar bij het oude blijft, terwijl de hele wereld om jullie heen groeid en innovatief is. Door diezelfde stilstand en ondoordachtzaamheid is het nu waarom alles en iedereen ergens anders gaat winkelen en Hasselt als stad vermijd. Zonde want Hasselt heeft veel meer potentie dan dat en de binnenstad alleen.

  2. Liesje dan moet Doeland en Admiraal en Firezone/Texaco er ook maar weg want daar komen wel zooooveeel vrachtwagens en al die mensen die daar bij Taxaco gaan tanken dan ???? o,o,o, wat moeilijk doen weer. Diamantenbolwerk en haven de Beer super lokatie voor Supermarkt,restaurant apartementen er boven boot-tourisme in haven de Beer met volop parkeerplaatsen op de Grintwal BEREND GOED PLAN VAN JOU !!!!! lekker makkelijk vlak bij centrum

  3. Berend….en die mensen die aan de Buiten Enkpoort wonen mogen hun uitzicht wel inleveren?? De mensen die in De Tip wonen hebben ook hun uitzicht in moeten leveren toen Om de Weede gebouwd werd. Beetje opoffering mag toch wel gevraagd worden??

    Trouwens is het Diamanten Bolwerk te klein en slecht bereikbaar voor vrachtverkeer. Tevens denk ik dat je daar uberhaubt geen vrachtverkeer meer langs moet laten gaan ivm dat dit midden in een woonwijk ligt en daar 2 scholen liggen waar men langs moet. Beter aan de rand van de stad, was niemand er last van heeft. Nou ja….alleen mensen van de van Haesoltelaan dan! 😉

  4. Diamanten bolwerk blijft een mooie locatie. Alles op 1 plek, appartementen er boven, met uitzicht op het Zwarte water en ondergronds parkeren. 1 grote supermarkt sowieso en men blijft in Hasselt. En de bewoners van de van Haersoltelaan houden een uitzicht.

  5. Oeps van Dijk, slippertje van de pen, of uuuuh……. er is en wordt meer gedaan in de Grote Kerk dan alleen maar zingen en naar de dominee luusteren. wat te denken van samenzang orgelconserten etc.etc.

  6. Misschien moeten we de grote kerk maar slopen, dan heb weer meer ruimte in de binnenstad. Dat gebouw word vaak maar 1x in de week gebruikt

  7. Al die mensen die filosoferen wat er allemaal zou kunnen in het Teeuwland zijn volgens mij nog nooit in het geweest zij moeten daar , in het Teeuwland , eens een kijkje gaan nemen, het bruist daar van activiteiten vanaf maandag tot vrijdagavond.

  8. Ik ben het 100% met Liesje eens. Dat is een prachtige locatie voor een nieuwe start. En ook handig als al die ondernemingen op één plek zitten. Moet je kijken hoeveel ruimte je dan krijgt om met andere projecten verder te gaat. Waar de Boni zit zou je weer een bejaarden complex als de Kastanje hof kunnen plaatsen. De mensen die boven de Boni wonen kunnen naar de appartementen boven het nieuwe winkelcentrum zoals Liesje beschreef. De Doeland gaat dan weg en kan het diamanten bolwerk van start gaan. Oh en als de bieb weg gaat, kan de van Brandenburgstraat weer huisnummer 1 krijgen! 😉

  9. 100% gelijk dat alles op een nieuwe locatie buiten het centrum moet. Een onderzoek van ondernemers en tevens eigenaar van panden in het centrum vinden natuurlijk dat het naar centrum moet . Maar 2 artsen in het centrum zonder parkeerruimte is natuurlijk achterhaald. Het zijn vaak mindervaliden die naar de dokter moeten . Alles bundelen op een nieuwe locatie

  10. Stop met dromen en ga serieus de mogelijkheden onderzoeken vanuit realisme. De winkelvoorzieningen, op een paar na, zullen verdwijnen uit Hasselt. Enige optie is nog een winkelcentrum met minimaal twee supermarkten aan de rand van de binnenstad en de doorgaande weg van Hasselt.

  11. Kansloos als je kijkt naar de wensen van zowel burger als ondernemer. De Boni wil al jaren een groter pand. Wat wij burgers willen is op een geheel nieuwe locatie, dua waar geen bestaande bouw is een winkel centrum. En niet alleen een vers centrum is gewenst. Ook andere non-food winkels zijn gewenst.

    Ik vind trouwens de locatie totaal niet handing. Het lijkt alsof daar veer parkeerruimte is, maar dat valt nog vies tegen. Zeker op zaterdag en doordeweekse dagen als de kids van het Anker uit gaan.

    En zijn de bewoners rondom Het Teeuwland hier wel blij mee?? En de veiligheid van alle kids die vanuit school hier langs moeten. Het Hendrik van Viandenplein is soms al behoorlijk druk en gevaarlijk.

    Is het nou zo moeilijk voor de gemeente om op een geheel onbebouwde locatie iets neer te zetten?? Een winkelcentrum met b.v appartementen er bovenop? Waar o.a ook een centrale huisartsen post is, de apotheek, bibliotheek, doeland en beide supermarkten zich in vestigen??? Die zowel op de fiets als met de auto goed bereikbaar is?? Ook voor vrachtverkeer!

    Tip: Het weiland tussen de van Haesoltelaan en de Zandvoortweg is een mooie locatie.

  12. Geweldig idee.
    Verbind de Boni met het Teeuwland.
    En maak van de twee parkeerplaatsen één grote parkeerplaats.

    En wat het centrum betreft.
    Geen grote ondernemer gaat zich daar vestigen.
    Omdat de winkeloppervlak te weinig is.
    En je zit met verkeersveiligheid (aanvoer vrachtwagens)
    En maar twee ingangswegen naar het centrum.
    Kortom geef de parkeerplaatsen maar aan de bewoners.

  13. Als aanvulling:
    En misschien kan dat ook wel goed als Pop-up Store, elke keer tijdelijk verschillende diensten en producten van in Balans laten zien.

  14. In Balans, wat nu ‘onzichtbaar’ in de Mullerstraat zit, heeft eigenlijk heel veel in huis.

    Verschillende handgemaakte cadeaus, Dames,Heren en kinderkleding, Kledingreparatie, Was en strijkservice, website/reclames ect. Hoe mooi zou het zijn als er verschillende leegstaande panden gevuld zouden worden met de verschillende diensten van In Balans.

    Het vult de binnenstad op en het zet In Balans mooi in het zicht, waardoor waarschijnlijk veel meer mensen bij ze langskomen.

  15. Wat een goed idee om een verscentrum in het teeuwland te realiseren. Genoeg parkeerplek, voor de snelle mens een mooie manier van komen en gaan.
    Pop-up stores hebben iets karakteristieks, dat past beter bij de binnenstad. Laten we gebruik maken van beide!

  16. Pop-up shops prima!
    Verscentrum.. geweldig!
    Maar dan gewoon in het centrum.
    Daar is toch genoeg ruimte?

Contour