18 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Toermalijn bezoeken autogarage

Geplaatst op: 13 februari 2019

Afgelopen maandagochtend brachten de kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool De Toermalijn een bezoekje aan Renaultdealer Van Kesteren in Zwartsluis. Een gezellige en leerzame ochtend voor de leerlingen en hun juffen.

Zo’n 28 kinderen namen een kijkje bij het autobedrijf. Onder begeleiding van twee juffen en een aantal moeders kregen de leerlingen een rondleiding met uitleg. Hierbij zagen de kleuters hoe een monteur een lekke band repareert. Ook keken ze met open mond toe hoe een onderhoudstechnicus een auto optilde met behulp van de brug, zodat hij veilig en snel een reparatie aan de onderkant van de auto kon uitvoeren.

Groep 1 en 2 van basisschool De Toermalijn werken op hun school momenteel aan het thema auto’s. In dat kader gingen ze op bedrijfsbezoek bij Renaultdealer Van Kesteren in Zwartsluis. Op die manier konden de kinderen kennismaken met auto’s en het werken in een garage. Ook leerden ze hoe een Renault wordt gemaakt in Frankrijk, hoe de auto vervolgens op transport gaat naar Zwartsluis en hoe hij daar uiteindelijk verkocht wordt.

Na afloop van de rondleiding mochten alle kleuters om de beurt even achter het stuur zitten van een echte auto. Voordat de enthousiaste leerlingen weer naar Hasselt vertrokken, kregen zij nog een echte Renault volleybal mee als aandenken aan het bedrijfsbezoek.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Leerlingen Toermalijn bezoeken autogarage”

Nightstore