20 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia gaat de polder in

Geplaatst op: 14 februari 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de vijftiende competitiewedstrijd op het programma. In Biddinghuizen gaat men op bezoek bij het plaatselijke BAS. Het is de return van 29 september 2018. In Hasselt liep Olympia’28 tegen een 2-3 nederlaag op.

BAS kwam na een 30 minuten op een 1-0. voorsprong door Patrick Woud. Dieter Kroek verzuimde 10 minuten later om de stand gelijk te trekken door een strafschop niet te benutten. In de 67ste verdubbelde Stefan Tolhoek de voorsprong alvorens Olympia’28 in de 81ste en 86ste minuut de stand gelijk trok middels doelpunten van Jeffrey van de Belt en Willard Visscher. BAS pakte in de 90ste minuut alsnog de overwinning door een schot van Rick Aernaudts dat via het lichaam van Erik van de Kolk van richting werd veranderd.

Het team van trainer Arjen Bredewolt won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij sv Zalk met 2-0. Volgens “De Drontenaar” kroop BAS af en toe door het oog van de naald, maar het leverde gewoon een 0-2 overwinning op. Zalk was een uur lang de betere ploeg en kreeg een aantal prima kansen. Door dit resultaat staat BAS op een 4e plaats met 27 punten uit 15 wedstrijden met een doelsaldo +7 (26-19). In de 2e periode is BAS nu koploper met 16 punten uit 7 wedstrijden. Olympia’28 kan bij winst zaterdag BAS tot op één punt naderen met een wedstrijd minder gespeeld. Winst betekent ook dat men volledig mee doet in de strijd om de voorlopige 2e plaats achter koploper ZAC welk team 23 februari naar Hasselt komt voor de inhaalwedstrijd.

Voor de 2e periode betekent winst, dat men qua verliespunten op gelijke hoogte komt met BAS. Genoeg ingrediënten om het belang van deze wedstrijd aan te tonen. Hopelijk kan het team van trainer Jarrisch Keizer de opgaande lijn van de afgelopen twee wedstrijden voort zetten. Zaterdag behaalde men een zwaar bevochten 3-0 overwinning op Zwolsche Boys. Het krachtsverschil was niet zo groot en met Erik van de Kolk, Willard Visscher en doelman Jeroen Bos miste Olympia’28 een paar belangrijke spelers.

Uitblinker in dit duel was doelman Bas Roosken uit de A1 jeugd als vervanger van Bos. Met enkele uitstekende reddingen wist hij de nul te houden en in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist Olympia’28 toe te slaan. Kevin Veger 2x en Jeffrey van de Belt bezorgden Olympia’28 de 3-0 overwinning. Olympia’28 steeg door deze overwinning naar een 5e plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden en moet het team van Keizer vertrouwen geven voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Biddinghuizen. Uiteraard willen de groen-witten ook revanche nemen voor de thuisnederlaag van 29 september. Dus supporters, op naar Biddinghuizen om Olympia’28 als twaalfde man te steunen!!

Aanvangstijdstip van de wedstrijd is 14.30 uur op sportpark “De Schelp”, Sportlaan 36, 8256 CE Biddinghuizen maar u bent van harte eerder welkom in “Het Bastion”, de kantine van BAS.

Er kunnen zaterdag supporters met de bus mee. Informatie daarover op de Olympia’28 site.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore