21 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het mooiste plekje van Hasselt – Sportpark ’t Hoenbroeck (6)

Geplaatst op: 5 maart 2019

Martien Wursten (m) maakt een praatje langs het hoofdveld

Eerlijk is eerlijk; Martien Wursten twijfelt over wat hij Het Mooiste Plekje van Hasselt vindt. Toen de voorzitter van Olympia’28 de vraag kreeg, had hij twee antwoorden paraat: Van Dedemlaan 25 in de privésfeer en Sportpark ’t Hoenbroeck in de verenigingssfeer. De redactie van HasseltActueel mocht de knoop doorhakken.

Zo treffen we Martien tussen de groene grasvelden langs de Burgemeester Malcorpslaan. “Ik loop hier al 22 jaar rond”, vertelt Wursten die nu al ruim een jaar voorzitter is van de voetbalvereniging. “Deze plek en deze vereniging geven mij ontzettend veel voldoening.” Aan alles is te zien dat Martien zich op de club thuis voelt. Zijn kinderen hebben daar een heel belangrijke rol in gespeeld. Zelf heeft hij niet gevoetbald bij de club, maar zijn zoons Elco en Robert hebben hem bij Olympia gebracht. Beide jongens begonnen jong met voetballen en Martien bij allebei leider geweest in de B-jeugd.  “Door die kinderen ben ik gaan zien hoe belangrijk deze vereniging met vrienden voor hen is.”

Wursten is een echte clubman geworden. Als voorzitter en ook als clubfotograag heeft hij daarbijnet zoveel aandacht voor het bierteam als voor het vlaggenschip van de vereniging. ’t Hoenbroeck is voor Martien ingekleurd met vriendschap, gemeenschap en ook mooie herinneringen.

Hij denkt terug aan een bijzonder moment op het hoofdveld een aantal jaar geleden. PEC Zwolle kwam op bezoek voor een oefenpot. “Elco en Robert stonden toen samen in het team.” Als trotse vader koestert hij deze herinnering op zijn Mooiste plekje van Hasselt.

Wat is jouw mooiste plekje van Hasselt? Stuur je idee op naar redactie@hasseltactueel.nl en we nemen contact op.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore