30 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Parcours Koningsloop Hasselt officieel gecertificeerd

Geplaatst op: 18 maart 2019

Het parcours van de Koningsloop Hasselt is begin maart gecertificeerd door vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Het parcours van de Koningsloop is daarmee nu een officieel gecertificeerd parcours.

’s Morgens vroeg werd eerst de meetapparatuur geijkt op een uitgemeten stuk van 400 meter langs de Dedemsvaart. Hierna werd het parcours gemeten door de parcoursmeters. Zij werden bijgestaan door verkeersregelaars zodat ze de ideale lijn konden volgen. De meting verliep zonder problemen. Na de meting werd de meetapparatuur nogmaals geijkt langs de Dedemsvaart. Na veel rekenwerk kwam er een afstand uit van precies 5,00 kilometer. Iets wat volgens de parcoursmeters uniek is.

De exacte 5,00 kilometer was uiteraard voldoende voor een officieel certificaat van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en dus kon de spijker in de straat geslagen worden op de start- en finishlocatie in het centrum van Hasselt. De organisatie van de Koningsloop wil iASSET bedanken voor het sponsoren van de certificering.

De tweede editie van de Koningsloop vindt plaats op zaterdag 27 april 2019. Hardlopers kunnen deelnemen aan de gecertificeerde 5 en 10 kilometer runs. Ook zijn er voor verschillende leeftijdscategorieën kidsruns. Inschrijven kan nu al via voorinschrijving. Meer informatie over het inschrijven en over de Koningsloop is te vinden op www.koningsloophasselt.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour