2 mei 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Collecteopbrengst Amnesty hoogste in zeventien jaar

Geplaatst op: 26 maart 2019

Met de collecte voor Amnesty International is in Hasselt 2101,01 euro ingezameld. Niet eerder -in de zeventien jaar dat Amnesty collecteert- is de opbrengst zo hoog geweest. In heel Zwartewaterland werd geld ingezameld voor de mensenrechtenorganisatie.

In totaal heeft de collecte in de gemeente ruim 4460 euro opgeleverd. In Zwartsluis brachten de collectanten  1732,25 euro bijeen, ook een aanmerkelijk hoger bedrag dat vorig jaar. In Genemuiden heeft Amnesty de organisatie van de collecte na een paar jaar afwezigheid nieuw leven ingeblazen. Er werd bedrag van 628 euro bijeengebracht en dat is voor slechts 10 collectanten een goed resultaat.

Voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International is de jaarlijkse landelijke collecte van groot belang. Onafhankelijkheid en onpartijdigheid staan hoog in het vaandel. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie dan ook geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty onontbeerlijk om haar werk te kunnen voortzetten.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour