16 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meer duidelijkheid over ‘Dedemsvaart-locatie’

Geplaatst op: 10 april 2019

De gemeente geeft dinsdag tijdens een inloopbijeenkomst over Hasselt om de Weede informatie over de invulling Dedemsvaart-locatie en over de komgrensmaatregel Vaartweg-Ter Wee-Zandvoortweg. Ook kunnen belangstellenden vast kennis nemen van de plannen voor De Weede Hoven en zich aanmelden als belangstellende voor deze toekomstige uitbreiding van Hasselt Om de Weede.

De inloopbijeenkomst is in de hal van het gemeentehuis tussen 17:00 en 19:00 uur. Medewerkers van gemeente Zwartewaterland zijn aanwezig voor een toelichting op de plannen en het beantwoorden van vragen.

Voor de braakliggende locatie bij de entree van Hasselt Om de Weede is een plan gemaakt voor woningbouw. Uitgangspunt voor de locatie ‘een stedelijke entree in een dorpse landelijke setting’. De locatie moet herkenning oproepen en allure uitstralen. Er ligt nu een plan om circa 12 woningen te kunnen bouwen. Tijdens de inloop zijn het verkavelingsplan en de uitgangspunten voor de beeldkwaliteit beschikbaar.

Komgrensmaatregel

Er ligt een ontwerp voor het verleggen van de bebouwde komgrens bij Hasselt Om de Weede. Het ontwerp voorziet in het terugbrengen van de snelheid op de Vaartweg, een oversteek voor fietsers en voetgangers en een veiliger kruispunt Ter Wee/Zandvoortweg.

De Weede Hoven

Voor de nieuwe uitbreiding van Hasselt Om de Weede (De Weede Hoven) is een bestemmingsplan in procedure. De verwachting is dat voor de zomervakantie een informatiebijeenkomst over de kaveluitgifte voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen wordt georganiseerd. Tijdens de inloopavond staat er een maquette en kunnen belangstellenden zich aanmelden als belangstellende. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de aanstaande kaveluitgifte. Aanmelden als belangstellende kan ook digitaal via www.zwartewaterland.nl/hoven

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour