4 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Palliatieve terminale zorg in Hasselt

Geplaatst op: 24 april 2019

Een aantal vrijwilligers van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Hasselt-Zwartsluis zijn specifiek opgeleid om actief ingezet te kunnen worden in de laatste fase van een mensenleven. Zij doen een heleboel, maar geven geen medische zorg. Ze brengen rust in de hectiek die er soms is, bieden een luisterend oor en geven emotionele ondersteuning.

Deze vrijwilligers zijn er in eerste instantie voor de mantelzorger die overloopt maar ook voor de professional die bezig is met zorg verlenen. En natuurlijk voor de terminale cliënt. De NPV-vrijwilliger kijkt dan vooral naar wie de cliënt is en wat hij of zij nodig heeft.

Vrijwillige palliatieve terminale zorg
Verzorgen van een naaste in de terminale periode is zwaar, ook met professionele hulp. Vrijwilligers kunnen tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Niet alleen aan de stervende cliënt, maar ook aan mantelzorgers. Zodat een mantelzorger bijvoorbeeld even op adem kan komen. Er zijn voor een ander in de laatste levensfase: daar staan NPV-vrijwilligers voor.

NPV-vrijwilliger ontzorgt
NPV-vrijwilligers kunnen mantelzorgtaken overnemen. Weten dat een opgeleid iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor en geven emotionele ondersteuning. Maar kunnen ook het nachtwaken een aantal keren overnemen. Voor cliënt en naasten zijn er geen kosten aan verbonden.

NPV afdeling Hasselt-Zwartsluis
Vrijwilligers inschakelen voor palliatieve terminale hulp? Maak vrijblijvend een afspraak met de coördinator van de NPV afdeling Hasselt-Zwartsluis. Samen wordt bekeken hoe vaak en wanneer er hulp nodig is en geboden kan worden. U kunt bellen naar 06-20 34 76 85 of stuur een mailtje naar npv-hasselt-zwartsluis@outlook.com. Voor overige hulpvragen kunt u bellen op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour