2 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Raad beslist over nieuw bestemmingsplan Om de Weede

Geplaatst op: 28 mei 2019

Links het stedenbouwkundig plan en rechts de verbeelding van het bestemmingsplan

De gemeenteraad beslist komende raadsvergadering op 6 juni over het nieuwe bestemmingsplan voor Om de Weede fase 1B Zuid. Het vervangt een eerder bestemmingsplan dat niet paste bij de verdere ontwikkeling van de wijk. Een ambtelijke wijziging zorgt voor nieuwe spelregels als het gaat om afstanden van de te bouwen woningen en de grenzen van de verschillende percelen.

4 oktober vorig jaar was het onderliggende stedenbouwkundig plan al vastgesteld door de raad. De nieuwe plan betreft een gebied waar 62 koopwoningen zullen worden gebouwd. Na vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan kan worden gestart met uitgifte van de kavels.

Dragers voor het nieuwe plan zijn onder meer de nieuwe watergang als onderdeel van de oostzijde die in verbinding staat met de Weede, dat aan de noordzijde van de buurt stroomt.
Het college spreekt in het raadsvoorstel over twee ‘woonsferen’ in het nieuwe plan; autovrije groene woonhoven en in het noordelijke deel twee ruime terreinen met vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook komt nog een hof bij met levensloopbestendige woningen.

Net als in het reeds gebouwde aanpalende deel wordt gekozen voor baksteen in terracotta tinten en een keramische antracietkleurige dakpan. Dit staat beschreven in een beeldkwaliteitsplan dat bij het bestemmingsplan hoort.

Dit concept bestemmingsplan is in december vorig jaar al gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden. “De reacties waren overwegend positief.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour