6 mei 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drukte voor Hasseltse reddingsbrigade aan de Milligerplas.

Geplaatst op: 3 juni 2019

Een warm weekend met temperaturen op zondag boven de 30 graden hebben voor een druk weekend gezorgd bij de Hasseltse reddingsbrigade.

“Een drukkere start van het bewakingsseizoen hadden we niet kunnen bedenken!” vertelt Jordy van der Poel, dienstdoende leidinggevende. Met naar schatting ruim 2.500 bezoekers stroomde Stadshagen en omstreken massaal naar de Milligerplas. “Weersomstandigheden als deze zorgen gegarandeerd voor een vol strand en drukte in en op het water. We hebben dan ook al ruim van te voren besloten op te schalen en hebben meer vrijwilligers gevraagd te komen helpen, om voldoende toezicht te kunnen houden en eerste hulp te verlenen waar nodig.”

34 hulpverleningen werden dit weekend uitgevoerd, waarvan 30 keer eerste hulp. Eenmaal moest de reddingsbrigade daadwerkelijk ingrijpen op het water: een persoon was met zijn luchtbed afgedreven naar het midden van de plas en kon door de wind niet op eigen kracht terugkomen. Dankzij de adequate inzet van de reddingsbrigade was deze persoon weer snel in veiligheid.

De Hasseltse reddingsbrigade is nog tot eind augustus op de weekend- en feestdagen aan de recreatieplas te vinden. Binnen het team van vrijwilligers is er nog ruimte voor nieuwe mensen; ben jij een teamplayer, weet je van aanpakken en help jij graag een ander? Ga dan naar de website www.wordooklifeguard.nl en meld je aan.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour