2 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Organisatie klaar voor negende Dweildag

Geplaatst op: 15 juni 2019

Vereniging Dweildag Hasselt organiseert zaterdag 22 juni aanstaande voor de negende keer de OBN Dweildag in het centrum van Hasselt. De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van maar liefst tien nationale dweilorkesten, die de sfeer er lekker in brengen. Net zoals alle jaren worden er naast de muziek bij de terrassen verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij de ‘Vesta Streetparade’ de dag op grote wijze zal openen.

Vanaf 11.15 uur barst het los in het centrum van de Hanzestad Hasselt met een streetparade van maar liefst twaalf muziekkorpsen uit de regio. “Vorig jaar zijn we van start gegaan met dit nieuwe onderdeel, wat bijna een evenement op zichzelf is.” aldus Andrea ter Wee van de organisatie. “We hebben de route ten opzichte van vorig jaar vergroot, dus nog meer Hasselters kunnen genieten van de muziek! Zo maken we dit jaar een passage langs De Hazelaar, zodat de bewoners daar ook kunnen meegenieten. Als organisatie zijn we er trots op en hebben we het doel om een gezellige dag uit voor iedereen te organiseren. Daar proberen we op deze manier zo goed mogelijk op in te spelen.”

Als alle muziekkorpsen klaar zijn met hun ronde, zal de OBN Dweildag 2019 van start gaan met tien blaaskapellen en dweilorkesten uit heel Nederland. “Het deelnemersveld is sterker dan ooit, er zijn 3 geldprijzen te winnen. Dit staat garant voor een groot feest, de deelnemers zullen alles uit de kast halen!”

Een braderie zal gehouden worden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht wordt ook een nieuw onderdeel georganiseerd, namelijk een kleedjesmarkt. “Het idee ontstond met lokale inwoners via Facebook en we zijn blij te kunnen meedelen dat de hele Prinsengracht gevuld is. Bij voorbaat aan iedereen die zich heeft opgegeven, onze dank namens de organisatie. Samen gaan we er wat moois van maken!”

De Kaai wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om een rondje te draaien in een happy convoy en te darten op een 3 meter hoog dartbord. Ook zal er entertainment plaatsvinden van een goochelaar, is er de mogelijkheid om je te laten schminken en zal een grote bungeejump-trampoline aanwezig zijn.

De route van de streetparade is:

Start: Grintwal – Eikenlaan – H.A.W. van der Vechtlaan – Wilhelminalaan – Bolwerk – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat –  Markt –  Ridderstraat – Eiland – Buiten de Enkpoort – Sportlaan – Karel Doormanstraat – H.A.W. van der Vechtlaan – langs de Hazelaar – H.A.W. van der Vechtlaan –Wilhelminalaan – Bolwerk – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai : Einde

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten deze dag op: www.dweildaghasselt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour