28 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tuinieren op de voormalige volkstuinen

Geplaatst op: 15 juni 2019

“Gluren bij de buren…”, lacht een bezoekster van de tuin van Anke Koetsier aan het Kalkovenwegje. Hasselters hebben zaterdag de mogelijkheid om bij twaalf tuinen van plaatsgenoten te kijken. Daar kunnen ze bovendien naast het groen ook genieten van muziek en theater.

Rond 11.00 uur valt de opkomst logischerwijs nog wat tegen. De regen valt ’s ochtends met de bekende bakken uit de lucht en dus wachten Hasselters vermoedelijk even tot de middag voordat ze de tuin induiken. Koetsier heeft desondanks werk gemaakt van de dag. Met een mooie fotocollage laat ze zien dat ze zelf tuiniert op bijzondere grond.

“Dit was vroeger een volkstuinencomplex. Bewoners van het Kalkovenwegje konden indertijd een stuk grond van de gemeente kopen”, vertelt de bewoonster, die min of meer buurvrouw van het gemeentehuis is. Op de foto’s is te zien hoe het terrein er vroeger uit zag. Beetje bij beetje heeft ze de tuin omgetoverd tot een klein paradijsje. De aanleg heeft ze niet uitbesteed, maar zelf langzamerhand ontwikkeld.

Alle tuinen zijn nog tot 16.00 uur te bezoeken. Als afsluiting van deze dag wordt er in de tuin van de Katholieke kerk een muzikaal programma gebracht met de Sfeer Heren. Dit afsluitende programma begint om 16.00 uur met ontvangst en een drankje, om 16.30 uur begint het programma met de Sfeerheren, om ook de tuineigenaren de gelegenheid te geven  hier naartoe te komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour