7 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Alie Kant exposeert in de bibliotheek

Geplaatst op: 28 juni 2019

In de bibliotheek exposeert Alie Kant een aantal van haar mooiste foto´s. Niet alleen de foto´s zijn bijzonder, maar ook het materiaal waarop de foto´s zijn afgedrukt. Ook over de lijsten is goed nagedacht. Fotografie is Alies passie. Ze kan intens genieten van het zoeken naar en het vastleggen  van schoonheid in beelden.

Alie begon al vroeg met fotograferen. Van haar eerste salaris kocht ze een fototoestel en ze ging in de natuur op zoek naar interessante beelden. In de loop van de  tijd veranderde haar belangstelling en kregen haar foto´s steeds meer een abstracte uitstraling. Het gaat nog steeds om voorwerpen en materialen, maar door het spelen met licht, scherpte /onscherpte en een onlogisch perspectief wordt de werkelijkheid in een verrassend nieuw beeld vastgelegd. Daarnaast is ze zich erop gaan toeleggen om via portretfotografie het karakter van een persoon in eigen omgeving te vangen. Ze vindt het belangrijk dat een foto uit zichzelf aandacht trekt.  Ze gebruikt daarvoor compositie, licht, kleur, maar ook ruis en onscherpte.

Haar inspiratie haalt ze uit musea, uit stedentrips, uit boeken, maar ook uit alledaagse voorwerpen. In haar hoofd is ze vaak bezig beelden te scheppen, composities en vormen te bedenken die ze in een beeld  wil vastleggen. Zo heeft ze voor  een foto voor de expositie gebruik gemaakt van allerlei niet- eetbare delen van groente en fruit zoals pitjes, steeltjes, schillen enz.  Gedroogd zijn deze een belangrijk onderdeel voor een beeldcompositie.

Daarnaast houdt Alie zich in haar eigen fotostudio in Hasselt ook bezig met productfotografie.  Hierbij gaat het erom via techniek, belichting en stylen  én het werken met verschillende materialen tot een perfect resultaat te komen.

Exposeren betekent ook nadenken over de materialen waarop je de foto afdrukt. Voor de expositie heeft Alie twee abstracte foto’s op aluminium laten afdrukken om  een sfeer van vaagheid te creëren.  Ze koos voor geborsteld aluminium omdat het ruwe van het materiaal subtiel door de foto heen komt.  Voor twee andere foto’s koos ze ervoor om ze op een omgekeerde baklijst te plaatsen zodat ze een zwevend effect zouden krijgen.  Voor weer andere foto’s koos ze juist voor een subtiel randje als lijst om zo een suggestie  van ruimte te geven.

De expositie begint deze week  en is de hele zomer tijdens openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour