2 mei 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drumband Hasselts Fanfare Europees Kampioen

Geplaatst op: 30 juni 2019

Met een score van ruim 86 punten behaalde de drumband van Hasselts Fanfare een eerste prijs op het EK in het Duitse Rastede.

Zaterdag vertrok al om 5.45 uur de bus met dames en heren slagwerkers en een grote groep supporters richting Duitsland voor de Europese Kampioenschappen. Een muziekfestijn dat een weekendlang plaatsvindt in Rastede en waar onder meer diverse mars- en showbands hun kunnen tonen. Voor de deelname in Rastede waren ca. 60 muziekverenigingen en ca. 3000 muzikanten aangemeld. Zo ook de topdrumband uit Hasselt.

De maandenlange voorbereiding wierp haar vruchten af, want wederom wist deze slagwerkgroep de jury te imponeren en verrassen met een spectaculair optreden, waarin lastige tempowisselingen en fraaie showelementen verwerkt waren. De tropische temperatuur weerhield de drumband er niet van het beste beentje voor te zetten. In vol ornaat en met trots kwam de band onder aanmoediging van trouwe fans dan ook het wedstrijdterrein opgemarcheerd.

Met ‘Kick it’ marcherend en ’12 o’clock’ stilstaand werd drumband Hasselts Fanfare beloond met de gouden medaille. Daar bovenop kwam nog de uitnodiging voor deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade 2021 en een prachtige waardering voor tamboermaitre Jan Worst van 90 (!) punten. Voor de muzikanten, instructeur en fans kon de dag niet meer stuk. Een heel bijzondere en zeer terechte verdienste!

Nieuwsgierig naar de nieuwe show van de drumband van Hasselts Fanfare? Op het kerkplein in Rouveen halen plaatselijke en regionale fokkers komende dinsdag hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. En de drumband van Hasselt haalt hierbij alles uit de kast om het publiek een wervelende show te bieden. Aanvang 18.30 uur.

Foto Jeltje Brevoord

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Drumband Hasselts Fanfare Europees Kampioen”

Contour