27 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Unieke’ OBS Genne nu definitief dicht

Geplaatst op: 6 juli 2019

‘Zuur’ noemt Esther de Munck Mortier het. Na 250 jaar sloot OBS Genne deze week de deuren. “De door ons middels een presentatie aangereikte visies en nieuwe initiatieven zijn door het bestuur nooit serieus opgepakt. Dat vinden we nog steeds.”

Het voelde alsof de ouders alleen nog maar even mochten ‘spartelen’. “Een laffe, maar ook onbegrijpelijke streek, vinden we, en tevens een slecht voorbeeld voor kinderen hoe om te gaan met lastige problematiek.”

De magen van de ouders keren nog steeds om bij het onomkeerbare besluit, zegt ze. “Als ouders blijven we overtuigd van de unieke kracht van OBS Genne en vinden we het enorm jammer en triest dat de school ophoudt.” Wel is er een positieve kant: “We zijn als ouders druk doende geweest een zo goed mogelijk onderwijs alternatief te zoeken voor onze kinderen. Dat is gelukt.”

Als afsluiter hadden de kinderen deze week een schoolkamp van drie dagen, waarna donderdag de allerlaatste schooldag was. “De kinderen hebben nog hard gewerkt en zijn met hun geweldige meester Sido Post vol goede moed en positiviteit bezig geweest met de voorbereidingen voor het afsluitende avondfeest.” Een feest waarbij terug- en vooruitgeblikt werd. “Heel mooi, met hier en daar een traan, maar zeker ook ruimte voor een lach.”

Ieder kind kreeg een persoonlijk verhaal van meester Post, waarbij de ouders alleen maar bevestiging zagen voor de ‘unieke onderwijsplek’ die OBS Genne was. “Onze kinderen wisten zich hier te ontplooien tot zelfverzekerde, vrolijke en goed lerende jonge mensen.”

Alle kinderen gaan na de zomervakantie naar een nieuwe school, het gebouw van OBS Genne wordt overgedragen aan de gemeente Zwartewaterland. De Munck Mortier: “We zijn heel benieuwd hoe onze kinderen in de toekomst terugkijken op deze situatie.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour