31 maart 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Anker-leerlingen praten met wethouder over duurzaamheid

Geplaatst op: 9 september 2019

Foto Gemeente Zwartewaterland

Leerlingen van Het Anker ontvingen vorige week wethouder Albert Coster om te spreken over duurzaamheid. Op het dak van de school zijn recent zonnepanelen geplaatst en daarnaast zijn een flink aantal lampen vervangen voor ledlampen. Door deze investering is het energielabel van de school flink verbeterd.

De wethouder werd ontvangen door locatieleider Jaap Oudenampsen. Hij kreeg een rondleiding door de school waarbij hij ook docenten sprak. Naast duurzaamheid werden ook andere onderwerpen behandeld zoals Dalton onderwijs en de groei van de school.

Na de rondleiding ging de wethouder in gesprek met groep 8 over duurzaamheid. De leerlingen hadden kleine presentaties voorbereid om hun visie op duurzaamheid te presenteren. De presentaties gingen over wat de school al heeft gedaan aan duurzaamheid en wat nog meer mogelijk is. Daarnaast werden ideeën gepresenteerd voor het verduurzamen van woningen. Tijdens de presentatie sprak de wethouder over afval, energie en de energietransitie. Ook vertelde hij wat de gemeente doet aan duurzaamheid. Uiteraard konden de leerlingen vragen stellen. Naast de vele vragen over duurzaamheid was dit ook een mooie gelegenheid voor de leerlingen om te vragen wat het werk van een wethouder in het algemeen inhoudt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Anker-leerlingen praten met wethouder over duurzaamheid”

Contour