6 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Reis mee’ in de kinderboekenweek

Geplaatst op: 30 september 2019

In de bibliotheek is het van 2 tot en met 13 oktober kinderboekenweek en staat het thema ‘voertuigen’ centraal, onder het motto ‘Reis mee’.

Alle basisscholen konden zich inschrijven met de groepen 1 t/m 4 voor deelname aan het ‘Reis met me mee festival’. De leerlingen gaan tijdens de Kinderboekenweek in de bibliotheek in groepjes deelnemen aan een spelletjesfeest waarin voertuigen en boeken centraal staan. Zo is er een zoekplaat waarin diverse voertuigen moeten worden gezocht en de leerlingen gaan zich vermommen als losse treincoupé en transformeren zich dan met hun eigen groepje tot een heuse trein, die in de bibliotheek specifieke boeken moet ophalen.

“Daarnaast vind je natuurlijk de leukste boeken over voertuigen of boeken waarin het verhaal zich afspeelt in een voertuig. We hebben ze speciaal voor de Kinderboekenweek centraal bij elkaar gelegd, zodat je ze makkelijk kunt vinden en lenen! Denk maar eens aan ‘De fiets’ van Lucas Arnoldussen, ‘Ik reis de wereld rond’ van Annamarie Dragt, ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons en ‘Goede reis, opa!’ van Vivian den Hollander. Prachtige, informerende en spannende boeken over voertuigen”, aldus Romy Tiemes van de bieb.

Ook kun je een leuke kleurplaat ophalen, om thuis mee aan de slag te gaan. Op woensdagmiddag 9 oktober om 15.00 uur zijn kinderen welkom voor een poppenkastverhaal dat in het teken staat van voertuigen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour