6 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente legt wandelpad aan langs Diamanten Bolwerk

Geplaatst op: 1 oktober 2019

Er komt een wandelpad over het Diamanten Bolwerk langs Haven de Beer. Dit is een van de zaken die worden genoemd als speerpunten in het zogeheten Leefbaarheidsplan van het college van B en W. De gemeenteraad moet zich nog wel over deze speerpunten uitgespreken volgende week donderdag.

Het Leefbaarheidsplan is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners. Tijdens ontmoetingen konden burgers zich uitspreken over verschillende thema’s.

Daar kwam ook het idee van het wandelpad voorbij, dat een verlenging kan worden van het pad dat er ligt langs het pad dat er al ligt. “Het zou mooi zijn om de wandeling af te kunnen ronden en langs Haven de Beer weer terug te lopen naar Buiten de Enkpoort om vervolgens het park in te lopen”, schrijft B en W.

Daarnaast zijn er meer concrete punten wat betreft de herinrichting van het zogeheten openbaar gebied. Een aantal daarvan vragen wat meer tijd om te realiseren maar er zijn ook een aantal ‘Quick Wins’ geformuleerd. Een daarvan is het maken van een duplicaat van een leeuw (met wapen). Ooit stonden er twee leeuwen aan het begin van het Justitie Bastion, maar een is tijdens de oorlog vernietigd. Een andere snel te klaren klus is het snoeien van de boom bij het Oude Stadhuis. Bewoners vinden het jammer dat de gevel is verdwenen achter de boom, en uitten de wens de gevel beter zichtbaar te maken.

Ook hebben Hasselters zich beklaagd over een blijvend tekort aan parkeerplaatsen in het centrum, ondanks de aanleg van plaatsen op de Grintwal. B en W wil onderzoeken of er ook daadwerkelijk een tekort is en waar eventueel nieuwe parkeerplaatsen kunnen komen. Ook wordt de bewegwijzering naar parkeerplaatsen verbeterd.

Qua toerisme zijn er ook twee Quick Wins opgesteld; het plaatsen van een bord op de Rivierboulevard met informatie en een route met historische plekken in Hasselt. Binnen de Hanzestedenlijn wordt Hasselt gepromoot als Hanzestad Hasselt Bedevaartsoort. Ook in Duitsland en Vlaanderen. “We ontwikkelen een route waarbij de toerist dit verhaal in het straatbeeld kan beleven via QR codes, beeld en geluid. Nog dit jaar zal dit op onderdelen worden uitgevoerd”, zegt B en W toe.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Gemeente legt wandelpad aan langs Diamanten Bolwerk”

  1. Mooi dat dit er komt. Maar is er nu ook een plan met ambitie, visie en durf wat betreft Diamanten Bolwerk. Bijvoorbeeld het initiatief van een (tijdelijke) stadscamping. Er is meer nodig dan het aanleggen van een wandelpad, bordje etc. etc.

Contour