25 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Arbeidsmigranten aan de Keppelstraat?

Geplaatst op: 10 oktober 2019

Wat gebeurt er aan de Keppelstraat 3, op de plek van de oude garage? De ChristenUnie heeft signalen dat er elf wooneenheden voor arbeidsmigranten worden gerealiseerd en stelde daar donderdag vragen over aan het college. De partij vraagt zich af of dat plan past binnen het bestemmingsplan.

“Nee”, kon wethouder Knol meteen antwoorden. Volgens hem gaat de gemeente meteen handhaven als er inderdaad bewoners komen. De initiatiefnemer van het plan weet dat ook, volgens Knol. Nu actie ondernemen kan niet, zegt de wethouder. “Het gaat nu om een inpandige verbouwing en daar hebben we niks over te zeggen. Pas als er sprake is van bewoning, kunnen we optreden.”

Volgens Wilma Veldman van de ChristenUnie (‘ik loop er dagelijks langs naar de bus’) wordt het pand nu al ingericht.

BGZ en VVD grepen de kwestie aan om erop te wijzen dat de gemeente migrantenbeleid moet opstellen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Arbeidsmigranten aan de Keppelstraat?”

  1. Waar maken jullie je druk om in Zwartsluis is al bijna een kwart van de inwoners migrant en 2 x zoveel auto’s daar maakt de gemeente zich ook niet druk om

  2. Dan krijgt de gemeente zwartewaterland het druk, want overal zitten er illegaal arbeidsmigranten in panden die daar niet volgens het bestemmingsplan mogen wonen. Eens kijken hoe de gemeente hier dan mee om gaat?

Contour