29 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt krijgt definitief nieuwe majorettevereniging

Geplaatst op: 15 oktober 2019

De kogel is door de kerk, Hasselt krijgt weer een majorettevereniging. Na het succes van de majorettes was er veel enthousiasme en belangstelling dat de initiatiefnemers het aandurven dit door te zetten.

“Inmiddels hebben we al een hele groep enthousiaste meiden van 6-12 jaar die iedere donderdag trainen. We willen met deze groep een mooie show met dans en twirl in elkaar zetten, die we kunnen tonen tijdens optredens en wedstrijden”, aldus initiatiefnemers Christel Steenbergen en Wilma de Jonge.

Anders dan hoe het vroeger was, zijn de majorettes niet meer verbonden aan de fanfare. “We zullen zelfstandig als majorettevereniging verder gaan. We zijn dus geen onderdeel van de muziekvereniging en anders dan in de optocht was te zien, zullen we ook niet voor de muziek lopen.”

Wie de activiteiten wil volgen van de majorettes kunnen dat volgen via hun facebookpagina. Daarop is ook te zien dat de majorettevereniging nog op zoek is naar een naam. Creatieve ideeën zijn van harte welkom.

Wie enthousiast is geworden en wil kijken of het wat is, kan meetrainen op donderdagen van 17.45 tot 18.45 uur in het clubgebouw van Hasselt’s Fanfare aan de van Haersoltelaan 11. Als de groep compleet is, kunnen nieuwe leden instromen in de maanden januari en september.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour