7 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente wil torens in voorjaar opbouwen

Geplaatst op: 16 oktober 2019

Veel Hasselters hebben het al gezien. De fundamenten van de voormalig Veerpoort-torens liggen open en bloot voor archeologisch onderzoek. Plan is om de torens in het voorjaar van 2020 weer op te bouwen en zo dat stukje Hasseltse historie weer levend te maken. De torens worden voor de vorstperiode afgedekt.

In 2016 is de zuidelijke toren en een deel van de noordelijke toren blootgelegd. Het gedeelte onder het wegdek is destijds niet blootgelegd. Nu met de werkzaamheden is de weg afgesloten en is de noordelijke toren helemaal goed onderzocht. Destijds is tot 1,5 meter onder het maaiveld onderzoek gedaan.

“Er zijn nu aanvullende onderzoeken op diepere punten naar de fundering gedaan. Het onderzoek is uitgevoerd tijdens de archeologische begeleiding voor het omleggen van het riool. Daarnaast zijn er ook andere werkzaamheden gepland in de omgeving zijn: herstraten’ opmetselen van muurtjes en trapjes en het aanplanten van nieuwe bomen en groen. We houden rekening met de op te bouwen poort. Met de planning van nu worden de torens in het voorjaar van 2020 opgebouwd”, meldt Moniek Besten namens de gemeente.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour