17 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia op jacht naar punten

Geplaatst op: 18 oktober 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de vijfde competitiewedstrijd op het programma. In Biddinghuizen is Olympia’28 te gast bij BAS op sportpark “De Schelp”. Geen onbekende tegenstander voor de Hasselters. Vorig seizoen ontmoeten beide teams elkaar in Biddinghuizen op 16 februari. Door doelpunten van Mike Geres voor BAS en Erik van der Kolk voor Olympia’28 eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Dat was in een periode dat Olympia’28 bij winst op BAS, toen koploper in de 2e periode, volledig mee kon doen voor die periode en voor de 2e plaats achter koploper ZAC. Het ging na dit gelijke spel echter de verkeerde kant op voor Olympia’28 met zeven nederlagen, tweemaal een gelijkspel en tweemaal winst. Geen toppositie dus en dat zit er nu ook niet in al kan men wel de eerste punten van dit seizoen binnenslepen na vier nederlagen op rij.

BAS eindigde vorig seizoen op een derde plaats en plaatste zich voor de nacompetitie. Hierin werd men uitgeschakeld door een 5-3 nederlaag bij FC Zutphen. De poulefase voor de beker werd winnend afgesloten door overwinningen op vv Kampen en Hatto Heim met respectievelijk 2-1 en 2-0 en een 1-1 gelijkspel tegen Zeewolde. Het team van trainer Arjen Bredewolt kende een stroeve start in de competitie met twee nederlagen, uit bij Hulshorst met 3-2 en thuis tegen DSV’61 met 1-0. Daarna volgde het herstel met een overwinning van 3-0 in de derby tegen Swift’64 en afgelopen zaterdag met 2-0 bij HTC. In Zwolle werd het een eenvoudige overwinning voor BAS. HTC had weinig in te brengen en door dit resultaat vinden we BAS terug op een 5e plaats op de ranglijst met 6 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +3 (7-4). Zaterdag zullen ze uiteraard pogen om deze resultaten een vervolg te geven.

Aan Olympia’28 de taak om daar een stokje voor te steken. Dat is ook wel noodzakelijk gezien de positie waarin het team van Jarrisch Keizer zich bevind. Na 4 nederlagen bezet men alleen de onderste plaats met 0 punten en een doelsaldo van -5 (2-7). In dat saldo ziet men gelijk waar het aan schort en dat is het scorend vermogen. Met twee doelpunten in vier wedstrijden is men het minst productieve team in de 3e klasse C. Qua tegentreffers staat Olympia’28 hoger genoteerd. Zes teams hebben meer tegentreffers en nog eens twee hetzelfde aantal. Met krappe nederlagen behaal je echter geen punten en dat is momenteel het mankement, het missen van kansen. Afgelopen zaterdag liep men weer tegen een onnodige nederlaag op.

Tegen koploper Hatto Heim kwam men nog wel op een 1-0 voorsprong door Jeffrey van de Belt maar men verzuimde voor de rust om deze te vergroten. Na de rust viel de 1-1 na een scrimmage voor het doel en verdween de bal via een speler achter Jeroen Bos. Hatto Heim pakte de winst door te profiteren van een te korte terugspeelbal. Wij waren de betere ploeg, maar je moet wel de doelpunten maken aldus Olympia’28 trainer Keizer. Hopelijk lukt dit komende zaterdag wel, want winst in Biddinghuizen kan het broodnodige zelfvertrouwen opkrikken en dat wensen wij Keizer en zijn spelers toe!! Dus supporters, op naar Biddinghuizen om Olympia’28 als twaalfde man te steunen!!

Aanvangstijdstip van de wedstrijd is 14.30 uur op sportpark “De Schelp”, Sportlaan 36, 8256 CE Biddinghuizen maar u bent van harte eerder welkom in “Het Bastion”, de kantine van BAS.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour