30 september 2023 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Verjaardagscadeau’ gaat naar Otuke

Geplaatst op: 22 oktober 2019

Onlangs vierden vijf kinderen uit groep 7 van de Hasselter basisschool Op de Hoeksteen hun verjaardag samen met de hele klas. Ze hadden een bijzondere wens, de kinderen wilden geen cadeautjes maar geld en dat wilden ze doneren aan stichting Otuke. Met dat geld willen ze bijdragen aan de renovatie van een basisschool in een van de armste gebieden in Uganda. De kinderen zijn enorm betrokken bij het project en hun Ugandese leeftijdsgenootjes.

De Ugandese kinderen leven in extreme armoede. Hun ouders moeten leven met afschuwelijke trauma’s (dankzij de afgrijselijke terreurdaden van Joseph Kony).

Vorig jaar reisde een aantal moeders uit Hasselt af naar Uganda om een kraamkliniek te renoveren. Afgelopen donderdag is opnieuw een groep Zwartewaterlanders naar het gebied vertrokken om de school te restaureren. De kinderen konden maar liefst een bedrag van €400,00 euro doneren! “Mooi om te zien hoe vrijgevig en meelevend deze kinderen zijn. Hartverwarmend”, zegt Gabrielle van de Kamp van de stichting.

Stichting Otuke is dit jaar het 2e 3e wereldproject van de gemeente Zwartewaterland. Meer informatie over de stichting vindt u op www.Otuke.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH