2 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Twee avonden volle zaal voor dialectclub

Geplaatst op: 13 november 2019

De jaarlijkse dialectavonden van de Historische Vereniging Hasselt waren wederom een groot succes. In de sfeervolle raadszaal van het Oude Stadhuis kon de dialectclub zich verheugen op een grote belangstelling. Zowel op maandagavond als dinsdagavond was de zaal tot de laatste plaats bezet en kon men genieten van mooie verhalen voor de pauze en de quiz daarna.

Na het welkomstwoord door Corry Overmars volgde haar verhaal “Wat was der an d’and disse zomer”, een verhaal over vreemde insecten die Nederland binnengekomen waren door de extreem hoge temperaturen. Wijnand Uilen droeg de “Ni-jjoarsgebruukn”  in dichtvorm voor. Bertien Brinkman las een verhaal voor over “Palmpoasn” en Jan Haasjes een “ver-aal oaver de Coöperatie”.

Drikus vd Kolk vertelde alles “oaver de foekepot en de foekepotteri-je en zong met mekare et lied uut de kindertied nog ies. Dit werd beloond door Drikus met snoepgoed. Henk Woeldrink had een prachtig verhaal over de “Streuiwaagn” en Jan Grolleman sloot voor de pauze af met het verhaal “Oe et vrogger toe gink in d’Ofstroate.

Bij al die verhalen had men diverse keren de lachers op de hand. Na de koffie en de gesponsorde stroopwafels door de Jumbo, was het tijd voor de quiz. Jan Grolleman en Jan van Marle waren weer druk geweest om deze in elkaar te zetten. Na het invullen van de antwoorden gaf Jan van Marle op humoristische wijze, aangevuld met soms een anekdote, de antwoorden. Over beide avonden was er één aanwezige die 24 van de 25 vragen goed had beantwoord. Bertine Brinkman sloot de avonden af met een dankwoord en wenste de toehoorders een: ‘Wel thuis!’

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour