2 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Fietser plaatst zelf borden bij brug

Geplaatst op: 14 november 2019

Vanmorgen zijn er extra borden geplaatst aan de noordzijde van de Zwartewaterbrug. Niet door de gemeente, provincie of ANWB maar door de bezorgde fietser Mink de Vries. Hij plaatste twee borden met de teksten ‘dit is een fietspad(blauw)’ en een bord ‘ verboden voor fietsers/ wandelaars ‘.

“Op dit moment steken fietsers kriskras over en is het niet duidelijk wat nu een fietspad is, wat een wandelpad is, en waar ze beginnen of eindigen. De praktijk is nu twee fietspaden op de brug naast elkaar, voetgangers worden ondersteboven gereden door groepen wielrenners, en vreemden worden compleet verrast wanneer in de rug opeens fietsers vanaf het voetpad opduiken”, legt De Vries uit.

“Deze situatie vraagt om ongelukken. De verbeteringen rond de brug zijn prima, maar niet af! De gemeente Zwartewaterland is nu wel erg veel borden vergeten te plaatsen. Vandaar deze actie als oproep en signaal naar de gemeente.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Fietser plaatst zelf borden bij brug”

  1. Laat de kinderen alsjeblieft niet over de weg gaan fietsen maar over de “tegels”. Ook zonder borden gaat dat prima. Met gezond verstand komen we toch ook gewoon een heel eind.

  2. De verlichting is ook nog niet af. Zowel van de provincie als de gemeente.
    Lantaarnpalen die staan bij de rotonde bij Zieleman branden niet en als je uit Zwolle komt is het van voor de oude afslag naar het industrieterrein tot aan de rotonde een zooitje qua verlichting. En we zijn inmiddels al een jaar verder sinds de opening…

Contour