27 februari 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Cursus digitaal omgaan met overheid

Geplaatst op: 28 november 2019

Lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij Bibliotheek Hasselt. In deze cursus leren deelnemers de weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leren ze een DigiD aan te vragen en gebruiken.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en begint op dinsdag 14 januari van 10 – 12 uur. De lessen zijn gratis. Alleen het werk/ naslagboek kost € 18,- (optioneel).

Wat leer je bij deze cursus?
Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Tegenwoordig gaat alle communicatie met de overheid via internet. Door het volgen van deze cursus kom je goed beslagen ten ijs.
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld je eigen gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De cursussen worden georganiseerd door Bibliotheek Zwartewaterland.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Kom langs bij de balie van Bibliotheek Hasselt, of bel met 038 4771716 of mail naar hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl en vraag naar de Digisterker-cursus. Of meld je aan via Teeuwland/ IJsselheem: Monique Platel.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore